Konijn met Rodenbach

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het konijn in kleine stukken verdelen. Korst de stukken mooi bruin in hete boter, doe ze in een grote pot en giet er de flesjes Rodenbach overheen. Breng het geheel aan de kook en doe er de gekneusde peperkorrels, het zout, de foelie, de wortels en de prei bij. Laat gedurende 1 uur gaar worden. Giet het geheel vervolgens door een zeef en vang de bouillon op. Meng de boter en de bloem tot een roux en giet er de gezeefde bouillon bij. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de eidooiers en de room doorheen. Voeg de gegaarde stukken konijn bij de saus. Zeer lekker met gekookte aardappelen of kroketjes. Serveer met seizoensgroentjes als witloof en prinsessenboontjes.

Konijn met Rodenbach is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

gehaktballen in de rodenbach
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met Rodenbach
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van varkenswangetjes met balsamico
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodenbach-Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept