Witloofsoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes snijden, uien en knoflook klein snijden, in een pan ui en knoflook fruiten. Witloof later toevoegen.
- Voeg de bloem toe (met scheutjes bouillon) het geheel verdunnen met bouillon en c.a. 20 minuten zachtjes laten trekken, daarna soep pureren met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vlak voor het opdienen de room en eigeel toe.

Witloofsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept