Pompoen-wortelsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de wortels schoon en snijd alles tot op 1 wortel na in kleine blokjes. Snijd het pompoenvruchtvlees eveneens in blokjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pompoen en wortelblokjes erin. Giet de groentebouillon en melk erbij en laat het geheel op klein vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer. Giet de appelsap erbij en laat de soep kort koken. Pureer de soep nog een keer en breng ze met zout en peper op smaak. Snijd het toastbrood in kleine blokjes. Verhit twee el olijfolie in een pan en bak de brood-blokjes knapperig. Rasp de laatste wortel grof. Geef de soep op borden. Geef eén lepel room en broodblokjes in de soep en bestrooi deze met wortelraspen. Tip: U kunt de soep al een dag van tevoren bereiden. Voor het serveren alleen verhitten en met de room, de broodblokjes en de wortelraspen versieren. Smaakt ook heerlijk met stukjes gerookte forel!

Pompoen-wortelsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept