Wortelcakejes

12
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In droge koekenpan pecannoten kort roosteren. Honing (in magnetron) in enkele sec. laten smelten. In keukenmachine of met mixer boter, honing, gemalen koriander en mespunt zout mengen. Eieren er een voor een bij doen. Bakmeel met bakpoeder in gedeelten toevoegen en keukenmachine of mixer laten draaien tot mengsel glad is geworden. Wortel en pecannoten (12 pecannoten apart houden) door mengsel spatelen en beslag kort met pulseknop mengen (of goed omscheppen). Beslag overdoen in met 12 papieren bakjes belegde muffinvorm en wortelcakejes in oven in ca. 20 min. gaar laten worden. Uit oven nemen, uit muffinvorm tillen en op rooster laten afkoelen. Eventueel bolle bovenkant van cakeje eraf snijden. Op midden van elk cakeje pecannoot drukken. In kom met poedersuiker en kurkuma kuiltje maken en citroensap en sinaasappelsiroop erin schenken. Vocht met behulp van lepel met poedersuiker mengen, tot gladde massa ontstaat, eventueel extra druppels vocht toevoegen. Sinaasappelglazuur over wortelcakejes verdelen.

Wortelcakejes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelcakejes met chocolade
- 10 min -
Bekijk recept
Wortelcakejes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelcakejes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnoten-wortelcakejes Met Roomkaasglazuur
20-30 min -
Bekijk recept

Wortelcakejes met chocolade
- 10 min -
Bekijk recept
Wortelcakejes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortelcakejes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Walnoten-wortelcakejes Met Roomkaasglazuur
20-30 min -
Bekijk recept