Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
stijd: 5 minuten
Voorbereiding
stijd: 20 minuten Breng 1 liter water met de azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje. Roer in het bijna kokende water met een lepel 3x rechtsom en 1x linksom en laat het ei in de ontstane `kolk' glijden. Pocheer het ei circa 4 minuten. Schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water. Pocheer zo nog 3 eieren. Klop ondertussen 1/2 dl van de slagroom bijna stijf. Snijd van 1 citroen 12 dunne plakjes en pers de andere uit. Breng de bouillon met het citroensap en 1 dl dunne slagroom aan de kook. Kook de saus op een hoog vuur in tot ongeveer 1 1/2 dl saus over is (ca. 5 minuten). Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, een snufje zout en een snufje peper toe. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin. Snijd de beschuitbollen doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de grill goudbruin. Leg ze in het midden van 4 warme borden. Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen. Spatel de geklopte slagroom door de saus en schep de saus over de eieren. Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.

Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Biefstuk met gepocheerd ei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept