Gestoomde oesters met limoen en soja

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uiringetjes, paprika en sojasaus erdoor. Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen. Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover. Vervang de oesters door mosselen. Vervang voor een wat pittiger effect de paprika door 1 rode peper in reepjes en voeg 1-2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen toe. Deze zijn te koop in de toko. Een Pinot Gris d'Alsace is fris en krachtig en dat sluit lekker aan bij de volle smaak van de gestoomde oester met het pittige limoen-sojasapje.

Gestoomde oesters met limoen en soja is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warm winterfruit in kaneelroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept