Geroosterde eend met bittere sinaasappelsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden Celsius De gouden regel is voeg nooit vet toe, de eend is van zichzelf vet genoeg! Leg de eend op een bakplaat of liever nog op het grilrooster met wildpan of grote juspan eronder zodat het vet opgevangen kan worden. Prik gaatjes in de hele eend (goed diep) met een vleespen, zodat het vet een ontsnappingroute heeft. Bestrooi met een kwistige hand met zout en peper. Plaats op het rooster( zo hoog mogelijk). Na 20 minuten zet je de oven naar 180 graden Dan laat je hem lekker braden voor ongeveer 3 uur, (kijk af en toe want het hangt van de dikte van de eend EN je oven af) en een keer of twee drie giet je het vet af wat in de wild/juspan is gedropen. (doe het in een schaal- niet weggooien het is heerlijk om aardappelen in te bakken, d.w.z. in het heldere vet wat vanzelf naar boven komt drijven) Als de tijd daar is haal je de eend uit de oven.Til de eend op zodat het overige vet uit de eend in de wild/juspan kan druipen Leg de eend op een snijplank en laat hem rusten voor ongeveer 5 minuten, dek hem af met een paar lagen aluminiumfolie zodat hij warm blijft. Sinaasappelsaus: Was de sinaasappels zorgvuldig en schil ze met een dunschiller en snijd de schil in hele dunne reepjes Doe ze in kokend water en blancheer voor 5 minuten en giet af door een zeef en hou apart Pers de sinaasappels uit (en eventueel de citroen) Neem de wild/juspan waar dus het vet uit is gegoten maar MET het aanbaksel en verwarm op het gas, (schraap ook de kantjes goed af) Strooi de bloem erin, roer goed en blijf roeren Zet het vuur niet te hoog maar hoog genoeg om de massa wat lichtbruin te laten worden. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij zodat het een zachte gladde saus wordt en voeg dan de suiker toe Laat het nog een minuut of twee zachtjes pruttelen en voeg dan het sinaasappelsap en de sinaasappelschilletjes toe Breng op smaak met zout en peper Voeg dan de port toe Saus is klaar Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden. Snijd vervolgens het borstvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken. Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er de saus overheen, of geef de saus apart net wat je leuk vindt. Als je de saus apart geeft snij dan plakjes sinaasappel en leg die op de eend Lekker met gebakken of geroosterde aardappeltjes uit de oven Eet er de groenten bij die je lekker vindt

Geroosterde eend met bittere sinaasappelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept