Gemarineerde tonijn met venkelsalade

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer de geraspte schil met 1 eetlepel olijfolie en 1/2 eetlepel balsamicoazijn door elkaar en bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Laat de steaks zo 5 minuten liggen. Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop in een kom het sinaasappelsap met 1/2 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat de salade 5 minuten staan. Bak de tonijnsteaks in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege. Snijd de olijven in vieren. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rucola, olijven en pijnboompitten luchtig door de venkel en verdeel de salade over vier borden. Leg de tonijnsteaks erop. Lekker met focaccia. Tip: Vervang de tonijnsteaks door stukken zalmfilet, zeeduivel of zwaardvisfilet. Vervang de venkel door courgette of komkommer. p.p. 335 kcal

Gemarineerde tonijn met venkelsalade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Fantasyburger
30 min-
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept