Gemarineerde struisvogelsteak met courgette

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen. De helft heel fijn hakken. Boven schaal knoflook uitpersen. Azijn, 3 eetlepels olie, fijngehakte rozemarijn en peper erdoor kloppen. Struisvogelsteaks door de marinade wentelen en ca. 2 uur afgedekt in de koelkast zetten.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 1cm snijden. Courgette wassen en in kleine blokjes snijden.
- Struisvogelsteaks in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Twee borden voorverwarmen. In een koekenpan 1 eetlepel boter en olie verhitten. Struisvogelsteaks op een hoog vuur in ca. 4-5 minuten bruin en van binnen ros? bakken. Bestrooien met zout en peper.
- Steaks op een bord onder aluminiumfolie warmhouden. Bosuitjes, courgette, rest van de marinade en rozemarijn door het bakvet scheppen. Op een hoog vuur de courgette al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Courgette op warme borden scheppen en struisvogelsteaks erop leggen.

Gemarineerde struisvogelsteak met courgette is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept