Gekarameliseerde spareribs

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de varkensribbetjes in ruim kokend water met zout ± 15 minuten koken, laat ze uitlekken, en dep ze met keukenpapier droog en snijd ze van elkaar los. Verhit 3/4 dl arachide-olie en bak de ribbetjes samen met de knoflook, de rozemarijn, tijm en laurier 10 minuten tot de ribbetjes bruin zijn. Doe het vlees over in de braadslede. Verwarm de oven voor op 170°C. Vermeng de honing met de gember, tomatenpuree, azijn, sojasaus, olijfolie en eidooiers. Strijk dit mengsel over het vlees, zodat de ribbetjes goed zijn bedekt. Laat de ribbetjes in het midden van de oven in 35-45 minuten karameliseren. Geef de overgebleven saus apart in een kommetje erbij.

Gekarameliseerde spareribs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse sinaasappelspareribs
10 min -
Bekijk recept
Kruidige pulled ribs Chinese style
495 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs met roquefortsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs in oosterse marinade
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept