Gegratineerde Varkenshaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder zonodig de vliezen, de zenen en het vet van de varkenshaas. Verdeel het in gelijke plakjes en druk ze plat met de hand. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en braad de varkenhaas ca. 4 minuten aan. Keer ze daarbij een keer om, haal ze daarna uit de pan en strooi er wat zou en peper over. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de gepelde ui. Verhit 1 eetlepel olie en laat de ui op een laag vuur glazig fruiten. Maat de champignons schoon met en doekje of een borsteltje en snijd ze in plakjes. Laat deze kort met de ui mee fruiten. Pers er de gepelde knoflook bij. Laat zo lang bakken, tot vrijwel alle vocht is verdampt. Sla de schoongespoelde peterselie droog, trek de blaadjes van de stelen en hak ze fijn. Schep de peterselie door het champignon mengsel en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mozzarella in plakjes. Bestrijk de ovenschaal met wat boter of olie en schep er het champignon mengsel in. Verdeel de varkenshaas erover en leg op ieder stukje vlees een plakje mozzarella. Bestrooi met wat peper en bedruppel met de resterende olijfolie. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Geef er een knapperig warm stokbrood en sla bij en drink er een witte wijn bij.

Gegratineerde Varkenshaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept