Witlof met aardappelsalade en ansjovis

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 8 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de blokjes) en giet ze af. Pel en snipper de sjalot. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd hem in kleine blokjes. Meng in een kom de lauwwarme aardappels met de sjalot, appel en mayonaise. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper. Haal de blaadjes van de witlofstronkjes en leg ze op een grote schaal. Vul ze met de salade en leg op elk hapje een stukje ansjovis.

Witlof met aardappelsalade en ansjovis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept