Krieken taart

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven op 175°C.
- Klop de eieren samen met de suiker (krachtig) in een ruime kom gedurende 10 min.
- Doe vervolgens verder "au bain marie" tot wanneer het mengsel lauw is.
- Klop tenslotte weer uit het warmwaterbad tot het weer koud is, het mengsel moet zeker 2 tot 3 keer in volume zijn toegenomen.
- Spatel er nu de bloem en de aardappelbloem voorzichtig onder, niet meer kloppen! - Smelt wat boter en borstel daarmee een taartvorm in, strooi er ook wat bloem over. Giet het deeg hierin en bak het gedurende 45 min. in de oven.
- Pureer voor de vulling het fruit, suiker en room in de mixer. Doe in een pannetje, voeg het gelatinebaadje toe en laat alles even opwarmen.
- Hol de taart zo'n 2 cm uit (blijf enkele cm van de rand) en doe hier de fruit/suiker vulling in. Dek tenslotte alles af met de krieken en versier met wat slagroom.

Krieken taart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept