Goelasj

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers glazig. Voeg de geweekte sojabrokjes toe en bak ze onder omscheppen tot ze wat kleur hebben gekregen. Strooi er, als het vocht is verdampt, het volkorenmeel over en laat het onder goed roeren wat beige kleuren.
- Neem de pan een paar minuten van het vuur en blijf doorroeren, de panbodem warmt namelijk door. Zet de pan weer op het vuur en voeg in twee keer de bouillon toe; blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan.
- Breng de saus op smaak met karwijzaad, paprikapoeder en tomatenpuree. Doe er dan nog de knoflook, de paprika en de in blokjes gesneden aardappelen bij. Laat de goelasj op heel zacht vuur circa 1 uur zachtjes doorkoken, desnoods op een sudderplaatje. Roer het geheel tussentijds een paar keer door en voeg nog wat water toe als het te hard gaat.
- Goelasj wordt in Hongarije gegeten met een speciale pasta die hier niet verkrijgbaar is, maar die heel goed kan worden vervangen door macaroni.

Goelasj is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Een Super Makkelijke Varkens-Goulasj Met Groenten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grootvader'S Goelasj
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goelasj
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goelasj.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Een Super Makkelijke Varkens-Goulasj Met Groenten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grootvader'S Goelasj
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goelasj
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goelasj.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept