Gumbo

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: - Verhit de olie in een pan op een hoog vuur tot ze bijna rookt (ong. 5 minuten). Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de gezeefde bloem toe. Roer 3 tot 5 minuten, of tot dr roux chocladebruin van kleur is.
- Voeg uiringen toe en bak ze 1 minuut, voeg de bleekselder toe en bak 30 sec., voeg de paprika toe. Schraap de bodem van de pan af, zodat niets aanbakt.
- Als paprika gaar is, look, cayennepeper, oregano, basilicum, tijm en laurier toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg nu al roerend de bouillon( of koud water) toe, voeg de krab, worst en okra toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de gumbo circa 1 uur zachtjes sudderen, waarbij u regelmatig afschuimt. Na zowat een uur ziet het krabvlees er wit en draderig uit.
- Voeg de garnalen toe en laat nog alles een 10 tal minuten sudderen, voeg de oesters met hun vocht toe en breng de gumbo opnieuw aan de kook.
- Pep de gumbo naar uw smaak op met tabasco, zout en zwarte peper.
- Serveer met witte rijst of brood. Smakelijk !

Gumbo is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept