Gebraden fazant

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de fazant en droog hem goed af met keukenpapier of een theedoek. Wrijf hem in met boter of olie en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout. Maak de plakjes spek met de achterkant van een mes goed plat en bedek hiermee de fazant. Leg ze dan op een rooster in een braadslee en schenk 4 dl van de bouillon er onderin. Braad de fazant in een zeer warme oven (200° C of gascijfer 4) in 40-45 minuten gaar, terwijl u hem af en toe bedruipt. Verwijder de laatste 10 minuten de plakjes spek, opdat hij mooi bruin wordt. Rol, 20 minuten voor het eind van de braadtijd, de 4 halve plakjes spek op en rijg ze aan vleespennen. Leg ze, samen met de saucijsjes, op het rooster, rondom de fazant. Haal de fazanten uit de oven en leg ze op een verwarmde schaal. Neem de rolletjes spek van de vleespennen en leg ze, met de saucijsjes, rondom de fazanten. Houd het gerecht warm, terwijl u de saus afmaakt in de braadslee Voeg, indien de saus te dik wordt, nog een beetje bouillon toe. Presenteer de saus er apart, in een sauskom, bij. Broodsaus Broodsaus is een traditionele saus bij gebraden kalkoen, fazant of kip. Als u een sterkere uiensmaak wilt, moet u de ui tot vlak voor het serveren in de saus laten. 1 geschilde en in vieren gesneden ui 4 dl melk 4 zwarte peperkorrels 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 100 gr vers witbroodkruim 25 gr boter een snufje zout Doe de ui, de melk en de kruiden in een pannetje en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat het geheel zo 20 minuten staan, zodat de smaak van de kruiden er goed intrekt. Zeef de saus en schenk haar in een schone pan terug. Doe er het broodkruim, de boter en zout naar smaak bij en laat de saus, voortdurend roerend, zachtjes weer warm worden. Breng de saus naar wens nog verder op smaak met wat peper en zout.

Gebraden fazant is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept