Gebardeerde fazantenfilets

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de fazantenfilets ongeveer 2 u. oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Wikkel elke fazantenfilet in een sneetje spek dat u vastmaakt met een cocktailprikker. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenfilets aan beide zijden aan (± 2 min.). Neem ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd bij. Meng goed dooreen en breng op smaak met peper, 1/4 koffiel. rozemarijn en 4 jeneverbessen. Leg de fazantenfilets in de saus, dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar worden (± 6 min.). Haal het vlees uit de pan en laat de saus op een hevig vuur inkoken tot de gewenste dikte. Schik de fazantenfilets op een schotel. Overgiet met de saus en versier met gestoofd witloof. Dien op met aardappelkroketten.

Gebardeerde fazantenfilets is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartels Uit Het Land Van Herve
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant uit de braadpan
0 min
Bekijk recept