Gebakken vissteaks uit Marokko

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De stukken vis half ontdooien, met zout bestrooien en 10 minuten laten intrekken. De helft van de boter in een koekenpan verhitten en daarin de amandelen lichtbruin bakken. Ongeveer de helft van de amandelen uit de pan nemen, het vet eraf laten druipen. De andere amandelen opzij schuiven en de tonijnsteaks in de boter bakken. De nog overgebleven boter in vlokjes op de vis leggen en de uit de pan gehaalde amandelen erop leggen. Daarop het citroensap sprenkelen en nu alles op een flink vuur nog even aan de kook laten komen. Vlam temperen en met deksel op de pan alles nog 10 minuten laten stoven. De vissteaks op een voorverwarmde schaal leggen en de amandelen erop scheppen. Bij de vis kan witbrood of rijst worden gegeven. De vis is zo sappig dat er niets bij hoeft te worden gedronken.

Gebakken vissteaks uit Marokko is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokko:Marokkaanse Rijst
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept