Gebakken slibtong met citroensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Spoel de tongen af en dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de ander in kwarten. Meng op een plat bord 50 g bloem met zout en peper en wentel de tongetjes hierdoor.
- Verhit de boter in een grote koekenpan, wacht tot het schuim wegtrekt en bak de tongetjes met 2 of 3 tegelijk in het hete vet in 4-5 min. aan beide kanten gaar en bruin. Snipper de peterselie. Neem de vissen uit de pan, voeg het citroensap en de wijn toe en roer de aanbaksels los. Zeef de jus en roer de peterselie erdoor.
- Serveer de vissen met de saus en garneer met een citroenpartje. Lekker met krieltjes in de schil en een gratin van venkel of een gemengde salade.

Gebakken slibtong met citroensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept