Gebakken rijst met spekjes, scampi's, lenteui en k

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze: Hak de ui en de lookteentjes fijn. Snijd de chili's in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal - snijd grote exemplaren doormidden. Klop de eieren en meng met de sojasaus. Meng de vissaus met het citroensap en de suiker. Snijd de lenteui in ringetjes en haal de bladeren van de koriander. Verhit de wok tot zeer heet en giet er enkele lepels arachide-olie in. Wanneer de olie walmt: de ui, look en de chili's kort aanbakken en voeg daarna de spekjes toe. Laat ook de scampi's kort mee opwarmen. Schep er de voorgekookte rijst door en roerbak tot alles warm is. Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot roerei-consistentie. Schep nu geleidelijk het rijstmengsel door het ei en begiet met het vissausmengsel. Goed verwarmen onder voortdurend roerbakken. Neem van het vuur, schep de koriander door de rijst en versier met de lenteui. Smakelijk !

Gebakken rijst met spekjes, scampi's, lenteui en k is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept