Gebakken pangasius en witloofcompote met sinaasapp

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de pangasiusfilets in een pan met antiaanbaklaag in 20 g warme boter op een matig vuur. Bak ze een vijftal min. aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij het witloof overlangs in tweeën. Stoom de gehalveerde stronken 8 min. Knijp het vocht eruit en leg ze op absorberend keukenpapier. Stoof ze gedurende 4 min. in een pan met antiaanbaklaag in de rest van de boter. Kruid met peper en zout. Voeg samen met de suiker de sinaasappelschil en de citroenschil toe en meng goed. Dien onmiddellijk op, samen met de goudgele pangasiusfilets. info: Het vlees van de pangasius heeft een fijne textuur, maar een vrij neutrale smaak. Daarom serveer je hem best met een saus of groente met een uitgesproken smaak. Een van de grote troeven van de pangasius is zijn centrale ruggengraat die gemakkelijk verwijderbaar is. Zo krijg je volledig graatloze filets. Witloofcompote is heerlijk bij deze vis met stevig wit vlees, die in Vietnam gekweekt wordt in het diepe, zoete water van de Mekong.

Gebakken pangasius en witloofcompote met sinaasapp is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker Vlees Voor Op Stokbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kwark met banaan en noten
Bekijk recept
Roergebakken varkensvlees met sperziebonen
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept