Gebakken heilbotfilet

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe een scheut olijfolie in de pan en gooi de in stukken gesneden rode ui en de in stukjes gesneden knoflook erbij. Laat even op het vuur staan tot de rode ui en knoflook beginnen te karamelliseren. Blus af met de witte balsamico, voeg de tijm en laurier toe en laat dit verder inkoken tot een siroopachtige substantie. Roer de vijgenparten en gehakte peterselie toe, neem van het vuur af en breng op smaak met zout en peper. Bak vervolgens de heilbotfilet zo'n 2,5 minuut per kant en breng op smaak. Bak in een hete wok met wat olijfolie eerst de knoflook aan en doe dan de andijvie erbij. Als de andijvie geslonken is, breng je het op smaak met citroensap, zout, peper en roer je de boter erdoor.

Gebakken heilbotfilet is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Gebakken heilbotfilet met haricots verts-salade
30 min-
Bekijk recept
Sesampaksoi met heilbotfilet
30 min-
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept