Mousse à la maison

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdoe de kippenlevertjes van witte velletjes en vliesjes, was ze onder de kraan af en laat ze uitlekken. Laat de boter in een koekenpan lichtbruin worden. Doe de kippenlevertjes, samen met de uitjes, in de boter en bak alles op matig vuur gedurende 6 minuten. Strooi er een beetje peper en zout op. Giet de port erbij en laat alles nog 1 minuut doorkoken. Doe alles in de blender of zet de staafmixer erop. Alles moet zeer fijn gemaakt worden. Vervolgens doet u de gelatineblaadjes erbij. Roeren tot ze opgelost zijn. Tot slot spatelt u de slagroom er door. Breng de mousse over in een stenen pot en laat ze een nachtje afkoelen. Serveer deze heerlijke levermousse aan partjes met bijvoorbeeld op elk bordje een plakje Parmaham, een radijsje en een toefje peterselie.

Mousse à la maison is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Exotische vruchten in lekker sap met exotische sorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mousse à la maison
0 min
Bekijk recept
Tartaar Maison du Boeuf
0 min
Bekijk recept
Uienkonfijt ‘maison’
0 min
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept