Mosselen van St Anneke

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een absolute aanrader van Bert De Bruyne, eigenaar van het restaurant De Gouden Ecu en de nestor van de Antwerpse streekgastronomie. Neem een diepe kookpot met een stevige bodem. Smelt een klontje boter en stoof de in ringen gesneden uien en de fijngesneden selderstengel. Hou het seldergroen apart. Stoof uien en selder zachtjes zonder dat ze bruin worden. Doe er dan tijm bij. Giet vervolgens wat wijn in de pot, doe er de mosselen bij en giet er nog wat wijn over. Vul aan met mosselen tot de pot vol is en de fles leeg. Kook de mosselen en schuld ze regelmatig op. Snipper ondertussen het seldergroen, de lavas en de bieslook fijn. Als de mosselen gekookt zijn, giet je het mosselvocht voorzichtig over in een kleinere pan. Bind het vocht met een roux van boter en bloem en breng zachtjes aan de kook. Strooi er de fijngesnipperde groenten overheen. Roer nog even, maar laat niet meer inkoken. Verdeel de mosselen over de borden en giet er de saus over. Dien onmiddellijk op. Serveer met brood.

Mosselen van St Anneke is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerststol Van Anneke
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Gebakken Paling Van Sint-Anneke
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nana (Marokko)
0-10 min -
Bekijk recept
Harira met bruine linzen
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept