meloenijs

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de meloen doormidden en lepel het vrucht vlees eruit. Pureer het licht met een staafmixer (niet te fijn maken!), meng het citroensap erdoor en laat het in de koelkast uitlekken, vang het vocht op.
- Klop de ei schuimig (2 minuten) en voeg beetje bij beetje de suiker toe, klop nog even door (1 minuut). Voeg room en melk toe en roer goed door. Voeg het opgevangen vocht van de meloen toe en roer goed door (zet de meloen weer terug in de koelkast). Giet het mengsel in de ijsmachine en maak er ijs van. Voeg aan het eind de meloen toe en laat nog even 5 minuten doordraaien. In de vriezer na laten harden (ongeveer een uur of 2-3).

meloenijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Meloenijs met chocolade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept
Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Meloenijs met chocolade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept
Citroenspoom Met Port
Voorgerecht
Bekijk recept