Artisjokkensoep met geroosterde knoflook

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(kan 1 dag van tevoren, begin ± 40 min. van tevoren): verwarm de oven voor op 185°C. Leg de knoflook op de bakplaat, giet er 1 el olie over en rooster deze in het midden van de oven in 35 min. gaar en goudbruin. Verwarm 3 el olie en fruit de sjalotjes in ± 10 min. zachtjes glazig. Voeg de artisjokken en aardappels toe en bak ze ± 8 min. zachtjes mee. Giet de bouillon erop en breng het geheel aan de kook. Voeg de hele knoflook toe en laat het ± 15 min. zachtjes trekken. Pureer de soep en wrijf deze door een zeef. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat deze afkoelen. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast tot gebruik. (begin 10 min. van tevoren): verwarm de soep op het laagste vuur. Klop de slagroom dik lobbig maar niet stijf en klop deze bij de warme soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schenk de soep in diepe borden. Lekker met broodsoepstengels.

Artisjokkensoep met geroosterde knoflook is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Artisjokkensoep met kappertjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkensoep met waterkers
60 min Voorgerecht
Bekijk recept