Aspergeflan met gamba's

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: (20 min. + 25 min in de oven, kan enkele uren of de dag voordien) - Laat de diepgevroren gamba's ontdooien in de koelkast en dep ze goed droog.
- Breng in een pan lichtgezouten water aan de kook met het citroensap en leg er de asperges in. Laat 10 min. koken en laat uitlekken.
- Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.
- Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn. Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van +/- 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.
- Zet ze in een schaal water (bain marie) en schuif in de voorverwarm-de oven (150°C) gedurende ? 25 min. Als u een mes in de aspergeflan steekt, moet het er droog uitkomen.
- Stort de flans op een schotel (indien nodig maakt u de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt koel weg.
- Maak de saus door alle ingredienten goed samen te kloppen.
- Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat vlekjes saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. De rest van de saus geeft u er apart bij. tip - U kan de flan ook in zijn geheel bakken en in sneetjes snijden. Perfect voor een koud buffet. Serveer dan op een schotel met de gamba's en de saus erbij.

Aspergeflan met gamba's is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Aspergeflan met gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeflan
Bekijk recept
Flan Van Asperges En Gedroogde Ganda Ham
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept