zalmfilet, sperzieboontjes en witte rijst.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes. Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken). Halveer de boontjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten. Schuif de groenten naar de rand. Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten. Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen. Tip: In plaats van zalm kun je garnalen of een andere stevige vissoort gebruiken.

zalmfilet, sperzieboontjes en witte rijst. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept