Zalmfilet op courgette en tomaten

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De zalmfilets afspoelen en droogdeppen, eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met peper en zout en afgedekt in de koelkast zetten.
- De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De look schoonmaken, kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden.
- De helft van de olie in een koekenpan verhitten, de courgette kort bakken, de look erboven uitpersen en de vlam lager zetten, de tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren.
- Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten, aan beide kanten +/- 4 minuten bakken, voorzichtig omdraaien.
- De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen, de zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels met peterselie TIP: - Vervang de zalm door kabeljouw of roodbaars.

Zalmfilet op courgette en tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept