Pasta met venkel-roomsaus en gebakken rode poon

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak alvast de bouillon. Snijd de venkel in dunne reepjes. Zet water op voor de pasta. Kruid de poon met wat peper en zeezout. Scheur de basilicum in stukjes. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en bakboter en bak hierin kant voor kant de poon mooi bruin en gaar in een klein kwartier (afhankelijk van de grootte van de vis). Verhit in een grote wok de olijfolie en bak hierin de venkel op hoog 5 minuten tot hij begint te kleuren. Voeg een paar eetlepels bouillon toe en bak het aanbaksel los. Herhaal dit steeds wanneer de bouillon is verdampt, tot de venkel bijna beetgaar is (ongeveer 10 minuten). Doe de pasta in het kokende water en kook zolang als de verpakking aangeeft en de pasta beetgaat is. Draai het vuur onder de pan met venkel laag, en doe dan de doperwten en de mosterd, naar smaak zout en peper erbij en nog een paar eetlepels bouillon. Ook de slank(g)room kan nu in de pan. Laat dit zachtjes een paar minuten koken tot alles gaar is. Roer driekwart van de basilicum op het laatste moment door de saus. Schep op ieder bord wat pasta, saus en een stuk vis en strooi overal wat van de overgebleven basilicum over.

Pasta met venkel-roomsaus en gebakken rode poon is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept