Varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Voor de chilipasta de gedroogde pepertjes verkruimelen. De sjalotjes pellen en snipperen. De teentjes knoflook pellen en uitpersen. Deze met de overige ingredi?nten voor de pasta in een vijzel fijnwrijven. Het vlees in lange dunne repen snijden en door 2 eetlepels sojasaus wentelen. De sperziebonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. De boontjes in een bodem kokend water met zout in ca. 15 minuten beetgaar koken en vervolgens laten uitlekken.
- De olie in een pan verhitten, het vlees hierin snel aanbakken, uit de pan nemen en tot het gebruik opzij zetten. In het bakvet de chilipasta al roerend enkele minuten bakken, vervolgens het vlees, de palmsuiker, de overige sojasaus en de sperzieboontjes erdoor scheppen.
- De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, het vruchtvlees in ringen snijden en het gerecht met ringen peper bestrooien.

Varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept