Tonijnsteak met gekonfijte paprika op een bedje va

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de paprika’s met de dunschiller, snij ze middendoor, verwijder zaden en zaadlijsten en snij ze tot fijne reepjes Verwarm de oven voor op 70° C Leg een bakpapier op een ovenplaat en schik daarop de paprikareepjes. Strooi er suiker, peper en zout over en besprenkel met olijfolie Schuif in de oven en laat 2 uur garen (dit kan ook op voorhand; gewoon even terug opwarmen, b.v. in de magnetron) Verwarm de oven voor op 160° C Was de aardappelen grondig en kook ze gaar in de schil Snij ze in dikke plakken met een scherp mes Bestrooi de aardappelplakjes met peper en zout en bak in hete olijfolie tot ze een mooi korstje hebben aan beide zijden Dep de tonijnmoten droog, kruid met peper en zout en bestrijk met een beetje olijfolie Schroei de tonijnsteaks dicht in een grillpan, zodat aan beide zijden de grillijnen mooi in de vis getekend staan Laat de vis nog 15 minuten verder in de oven garen en bereid intussen de spinazie-zeekraal Spoel de zeekraal en laat uitlekken. Was de spinazie grondig, verwijder de stelen en zwier droog met een slazwierder Laat in een grote pan, op hoog vuur een klontje boter smelten, voeg de spinazie toe en roer met een houten lepel 2 tot 3 minuten om tot de spinazie smelt. Breng op smaak met peper en wat vers geraspte muskaatnoot. Zeekraal zorgt voor een zoute smaak, dus is zout toevoegen niet echt nodig Haal de pan van het vuur als de spinazie gesmolten is Hak de zeekraal op een keukenplank in fijne stukjes van ongeveer 1 cm, meng die onder de spinazie en zet nog even op het vuur om het geheel op te warmen Warm, zo nodig de gekonfijte paprika nog even op Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de zijkant van de voorverwarmde borden en maak in het midden een bedje van de spinazie-zeekraal. Breng op smaak met een draai van de pepermolen Haal de tonijn (die van binnen nog rosé mag zijn) uit de oven en schik op het spinaziebedje. Schik vervolgens de gekonfijte paprikareepjes op de tonijnsteaks. 343 kcal p.p. Dit is een recept van Guy Delvoie uit Sint-Joris-Weert

Tonijnsteak met gekonfijte paprika op een bedje va is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spicey ribeyespiesen met balsamico
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete aardappel friet
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete aardappel van de BBQ
25 min  - Bijgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met een lasagna van witlof en een saus va
0 min
Bekijk recept

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugésalade met gegrilde tonijn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tonijnsteak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept