Traditional Christmas Cake

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Warm de oven to 160 graden Celcius Boter een diepe ronde bakvorm (20 cm doorsnee) en doe er een dubbelle laag (vetvrij papier)in. vermeng de suiker en de boter in een grote mengelkom. Klop de eiren ertussen een na een en voeg een lepel bloem bij telkens een ei er word ingeklopt. Zift de rest van de bloem erbij tesamen met de gemalen amandelen en de nootmuskaat,gember en kaneel. Roer dit goed tesamen en doe er nu de gedroogde vruchten, de geconfijte vruchten, de schillen erbij alsook de amandelen en het sap van de citroen. Roer al de ingredienten goed dooreen tot alles een grote massa is. Doe dit mengsel in de bakvorm en maak de bovenkant vlak en dan maakt ge een kleine holte in het midden. Bak voor een uur, dan verlaagg de warmte tot 140 graden Celcius voor nog een uur. Leg nu het vetvrije papier boven op de cake en bak voor 90 minuten tot 2 uur verder. De cake is klaar wanneer ge een vleespen in de cake duwt (of een breinaald) in het midden van de cake en hij komt eruit zonder dat er gebak aan vast zit en de cake vast aan voelt . Laat de cake nu volkomen afkoelen, dan maak je gaatjes in de cake aan de onderkant en dan giet je de brandy heel voorzichtig en zachtjes over de bovenkant . Wikkel de cake in folie en bewaar in een luchtdichte doos. Ge kunt deze cake verschillende maanden bewaren en het is NIET nodig om dit in te vriezen. Twee weken voor Kerstmis doe je de marsepein over de cake en de zijkanten en laat dit drogen voor 3 dagen. De beste manier om dit te doen = strijk een dunne laag confituur op de cake zodanig dat de marsepein vastplakt. Na drie dagen kan je de koninglijk suikergazuur rond de cake doen en dan kan je de cake versieren. Koninglijk suikerglazuur = Bloemsuiker mengen met water (druppeltjes - niet te veel ineens) en enkele druppels glycerine om de suiker zacht te houden.

Traditional Christmas Cake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met pastasaus en peultjes
30 min-
Bekijk recept
Frisse maaltijdsalade met peer, noten en blauwe kaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met spekjes en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept