Tsjechische Honing Cake

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Snijd 5 bladen bakpapier in 24 cm cirkels en beborstel lichtjes met gesmolten boter. Klop suiker en eieren wit en reserveer. In een grote sauspan smelt op een klein vuurtje smelt de boter en roer de ei-honingmengsel onder tot het begint te schuimen. Neem van het vuur en roer er nu de bloem beetje bij beetje onder, voeg bloem bij tot het niet meer kleeft. Verdeel de deeg nu in 5 gelijke delen en leg elk op een bakpapier; bedek ze met een plasticfolie rol nu elke deegbol tot een ronde pannenkoek.Zet deze pannenkoeken nu in de oven en bak ze 3 à 5 minuten tot juist licht goud gekleurd aan maar niet bruin (nvdr :hou dit goed in het oog). Neem de koeken uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen Verwijder het bakpapier en breng de crème aan tussen de lagen. Voor de bovenste afwerklaag verbrijzel de koek, breng een iets dikkere crèmelaag op en verdeel de kruimels over de crème . Zet de cake 6 à 8 uren in de koele berging of de koelkast. Tsjechische vulling •1 blik zoete gecondenseerde melk van 400 g •3 eieren •2 Elp honing •50 g boter Zet een sauspan op half vuur en laat er de gecondenseerde melk even in opwarmen, lauw, Meng ondertussen de eieren, de boter en de honing. Voeg het eimengsel bij de melk en breng onder constant roeren aan de kook. Laat de crème indikken en laat afkoelen. Vertaling en redactie voor Kookclub Terroir d’Anvers door Leo daman van Hove Terroirkookles

Tsjechische Honing Cake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Tsjechische varkenslapjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool Op Tsjechische Wijze.
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tsjechische Kussentjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Tsjechische Goulash Oftewel Bierzuurkool
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept