Tiramisu van peperkoek en peer

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hak de cashewnoten grof. Bak ze, samen met de bloemsuiker, zonder vetstof kort in een pan met antiaanbaklaag, tot de noten karameliseren. Leg op een bord en laat afkoelen.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Bekleed de bodem van 8 coupes of schaaltjes met peperkoek. Bedek de peperkoek met stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto. Doe de mascarpone, vanillesuiker, rietsuiker en eidooiers in een kom en klop tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de mascarpone. Giet over de peperkoek en peerstukjes en zet de coupes minimum 4 u in de koelkast. Versier net voor het serveren met cashewnoten en een halve aardbei. U kan de tiramisu natuurlijk ook in een schotel (± 30 x 24 cm) i.p.v. in individuele coupes klaarmaken. Voor een alcoholvrije versie van deze tiramisu vervangt u de wijn of amaretto door 1 dl appelsap, gemengd met 1 à 2 eetl. frambozensiroop.

Tiramisu van peperkoek en peer is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept