Tips voor de perfecte kaasschotel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hoeveel kaas ? Kies +/- 6 kazen van uiteenlopende smaken en types. Zo is er voldoende keuze voor iedereen. Reken +/- 250 gr kaas per persoon indien U de kaasschotel als hoofdgerecht geeft. Als dessert voorziet U +/- 100 gr per persoon. Kaasweetjes: Bewaar kaas na aankoop in de orginele verpakking of vershoudfolie in de groentelade van de koelkast. Haal de kazen +/- 1 uur vooraf uit hun verpakking. Zo kunnen ze nog wat 'ademen' op kamertemperatuur. Zet kazen die U graag wat smeuïger hebt of 'lepelkazen'( zoals Le Crémier van Chaumes) heel kort (10 sec) op halve kracht in de microgolfoven. Voorzie voor elke kaas een apart mes, zo gaan de verschillende smaken zich niet vermengen.

Tips voor de perfecte kaasschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoen-kaasschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-kaasschotel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kip-witlof-kaasschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Stroganoffsaus
15 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap plaatpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept