Voorbereiding (20-30 min.): Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van circa 4 cm. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet te smalle reepjes. Verhit de olie in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn. Voeg de peper, citroengras, djeroekbladen en gemberwortel toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Roer de kokosmelk, 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 8 minuten koken. Verwijder de stukjes citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die zachtjes circa 2 minuten mee. Meng al roerend de vissaus en de sambal door de soep. Roer vlak voor het serveren de koriander door de soep.