Terrine van tong en zalm met groene saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bedek de terrine met aluminiumfolie en laat ze overlappen.
- Leg er de tongfilets op, snijd 6 lange reepjes zalm, scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop het eiwit tot sneeuw.
- Mix de resterende zalm, spatel er het eiwit voorzichtig onder en voeg de room toe tot er een tomig mengsel ontstaat.
- Plet de roze peperbolletjes en roer ze onder het mengsel, kruid met peper en zout.
- Vul de terrine : breng afwisselend een laagje zalmmousse en een laagje tongfilets over in de terrine, dek af met een reep aluminiumfolie en plaats gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laten afkoelen en in schijven snijden. Opdienen op een bordje versierd met sla.

Terrine van tong en zalm met groene saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept