Kip met ham en kruidenkaas

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilets overlangs in, laat aan één kant aan elkaar. Klap de filets open en kruid met peper en zout. Maak de vulling: meng de kaas met de fijngehakte bieslook, peterselie, sjalot. Bestrijk de binnenkant van de kipfilets met de vulling. Klap ze dicht. Rol elke filet in 2 plakjes ham. Bak 15 tot 20 minuten in olijfolie. Ontvet de pan met behulp van huishoudpapier. Deglaceer het aanbaksel met de bouillon, laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd het vlees schuin en schik het op een bord. Werk het bord af met saus. Dien op met gebakken aardappelen of rijst. Variaties Je kunt variëren met parelhoen of kalkoen.

Kip met ham en kruidenkaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde tomaatjes met kruidenkaas en olijf
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept
Tuinbonentaco's met kruidenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenkaasmuffins met bosuitjes
15 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept