kerstkalkoen 2

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dag voordien: De vulling bereiden: Meng het gehakt met het ei,peper en zout,de gemengde soepgroenten,peterselie,kappertjes,de look fijngesnipperd,de chapelure en Tabasco. Doe de veenbessen in een pannetje met gelijke hoeveelheid suiker en een beetje water.Breng aan de kook en laat stilletjes pruttelen tot de veenbessen gaar zijn.Laat afkoelen. Was de kalkoen vanbinnen goed uit en dep droog,kruid de kalkoen binnen en buiten met peper en zout.Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht met keukengaren.Bedek de kalkoen met het bardeerspek en bind het vast of prik het vast. De dag zelf: Plaats de kalkoen in een voorverwarmde oven van 180?C voor ca 1 1/2 uur.Neem uit de oven en snij in stukjes.Houd warm. Maak de blikken fruit open en dep droog.Leg de schijven ananas op een schotel,leg daarop een perzik en vul deze met de veenbessen.Doe hetzelfde met de ananas en de peren. Dien op met de kalkoen,Succes verzekerd. Serveer er een stevige rode wijn bij:Pauillac of Haut Medoc.

kerstkalkoen 2 is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde kerstkalkoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden kerstkalkoen met rozemarijnciderjus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstkalkoen met pancetta en salie
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie's kerstkalkoen
Bekijk recept