Kapucijners op zijn Hollands

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zet de kapucijners op met de bouillon, 50 gr. boter, ui, tijm, peterselie en bonenkruid. Maak ze op zacht vuur in 20 minuten gaar. Peper en zout nog wat als dat nodig is (niet te veel, de ham en kaassaus maken het gerecht ook hartig! - Schep de kapucijners met een schuimspaan in een verwarmde niet te hoge kasserol en roer de resterende boter er warm, gesmolten doorheen.
- Bak de plakken ham zachtjes in een platte pan met een klont boter tot ze goudbruin zijn. Maak de bakboter los met de witte wijn. Haal de plakken ham uit de pan en leg ze op de bonen.
- Kook het sausje wat in en roer er dan de bloem doorheen tot het weer glad is geworden, leng het aan met kooknat uit de bonenpot tot een mooi glad sausje , laat het aan de kook komen en draai het vuur helemaal laag.
- Roer er nu met een fikse slag de verwarmde room doorheen, laat de saus goed warm worden en roer er dan de geraspte kaas doorheen tot die gesmolten is.
- Bedek de plakken ham met de kaas-roomsaus en schuif de kasserol nog even in een hete oven om de saus wat te bruinen. TIP: Dien dit gerecht op met aardappelpuree en een koud glas goudblond bier (of een koele droge witte wijn)

Kapucijners op zijn Hollands is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands draadjesvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands aspergemaaltje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands pannetje met kalkoen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kapucijners met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer
30 min-
Bekijk recept