Spaanse pan con tomate

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Snijd van het brood 2 grove sneden en rooster ze mooi bruin in de grillpan. Laat intussen de ansjovisfilets uitlekken op een flinke laag keukenpapier.
- Halveer 1 tomaat en verwijder de zaadjes. Ontvel de andere tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep ze in een kom om met wat zout en peper, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
- Wrijf de sneetjes geroosterd brood eerst in met een halve teen knoflook en daarna met de gehalveerde tomaat. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Leg de sneetjes op een bord en schep de tomatensalade erop. Leg op elk sneetje 2 reepjes ansjovis en strooi de olijven en de rest van de peterselie erover.
Voorbereiding
stijd: 15 minuten

Spaanse pan con tomate is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Onderwaterschotel
30 min-
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes in romige saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pan con tomate (brood met tomaat)
15 min
Bekijk recept
Gambas En Salsa De Tomate Picante
10-20 min -
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept