Slavinkjes met rode kool en uienjus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de rode kool ontdooien. Pel en snipper de ui. Snijd iedere slavink in 3 kleine stukjes. Meng de rozijnen door de rode kool en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken. Verhit 2 kneepjes vloeibaar braadvet in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak de slavinkjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Haal de vinkjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de jus ca. 1 minuut zachtjes koken. Schep de uienjus over de slavinken en serveer met de rode kool. Tip: Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree. - Je kunt de rozijnen ook door de uienjus doen in plaats van door de rode kool.
- Voor een extra smakelijke jus kun je een scheutje rode wijn toevoegen.

Slavinkjes met rode kool en uienjus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worstjes met uienjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades in mosterd-uienjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortel-spinaziestamppot met pepersteak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

SLAVINKJES van TIJGERGARNALEN en SPAGHETTINI
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
slavinkjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gourmetschotel
30-60 min -
Bekijk recept