Schorseneren met eiersaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 5 cm. Kook ze beetgaar in gezouten water met een scheutje azijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Smelt de boter. Strooi er de bloem bij en roer tot een gladde roux. Leng aan met melk en blijf roeren tot de saus indikt. Laat een paar minuten zacht doorkoken. Roer, van het vuur, het ei door de saus. Breng op smaak met citroensap,nootmuskaat, peper en zout. Bak de schorseneren kort aan in boter. Lepel de hete saus over de warme groenten. Werk af met gehakte peterselie en dien op. Tip: Schorseneren schoonmaken kan op twee manieren. 1. Spoel de groenten schoon, schraap ze met een dunschiller en leg ze meteen in azijnwater. Zo blijven ze mooi wit.

2. Borstel de groenten in ruim water schoon. Kook ze ongeveer 5 minuten in water. De schil komt dan gemakkelijk los, maar de schorseneren zijn wel niet meer echt mooi wit te krijgen!” Onder water schillen is een tip die ik van Proske kreeg

Schorseneren met eiersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sliptong met eiersaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Eiersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Eiersaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Overheerlijke Sperziebonen Overgoten Met Een Eiersaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept