Scampi's en pangasiusrolletjes met pastis en knapp

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de vooraf ontdooide scampi's. Snij de wortelen en courgettes in staafjes. Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de wortelen toe en laat 2 min koken (te rekenen vanaf het hernemen van het borrelen). Voeg dan de courgettes toe. Laat nog 1 min koken en giet af. Laat schrikken in een kom met koud water. Laat na 2 min uitlekken. Bak de scampi's 2 min in een braadpan met de olie. Schep uit de pan. Laat in dezelfde pan een fijngesneden sjalot stoven op zacht vuur (voeg 1 eetlepel olie toe indien nodig). Snij de filets langs de middenlijn in 2 en snij elke helft diagonaal in

2. Op die manier bekom je driehoeken. Leg ze met de velkant naar boven, kruid met peper en zout en leg 2 of 3 groentestaafjes op het breedste deel van de driehoeken. Rol op en steek vast met een tandenstoker . Strooi de bloem over de sjalotten, meng 30 sec, voeg de pastis toe. Laat 1 min op matig vuur inkoken, voeg dan de visfond en room toe. Verwarm tot tegen de kook aan en plaats de visrolletjes in deze saus. Dek af en laat 5 min zacht koken, maar draai ze halverwege de kooktijd om. Voeg de scampi's en de resterende groenten toe en kook nog 2 min Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de gehakte bieslook. Dien warm op met gestoomde aardappelen of basmatirijst. Tips Laat bij het pellen het staartje aan de scampi's, dan zullen ze tijdens het bakken minder samentrekken. Dit oogt mooier ! Indien het budget het toelaat, vervang de pangasius dan door tong Verdeel, in dit geval, de filets slechts in 2 vooraleer op te rollen (velkant naar binnen)

Scampi's en pangasiusrolletjes met pastis en knapp is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept