Rumcake

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 165-170 graden. Mix suiker en boter met het zout totdat het geheel licht en luchtig is. Klop dan 1-voor-1 de eieren erdoor. Voeg het vanille- en amandel-extract toe. Voeg dan afwisselend de bloem (waar het bakpoeder doorheen geroerd is) en de zure room toe in drie aparte toevoegingen, eindigend met de bloem. Roer niet overmatig veel in het beslag. Doe dit beslag (dat behoorlijk zwaar zal zijn) in een langwerpige, ingevette bakvorm die bestoven is met paneermeel. Bak de cake ongeveer 1 uur lang, totdat hij gaar is. Haal de cake uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afkoelen. Breng de boter, suiker en rum aan de kook in een pan, en laat het 3 minuten koken. Haal de pan dan van het vuur. Prik een aantal gaten in de cake, en giet dan de hete rumsiroop over de cake, totdat het hele opervlakte bedekt is en de gaatjes gevuld zijn met zoveel mogelijk siroop. Laat de cake dan enkele uren afkoelen. Deze cake smaakt het beste een dag nadat hij gemaakt is, en is lang houdbaar.

Rumcake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Captain Morgans Rumcake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept

Captain Morgans Rumcake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept
Rumcake
0 min
Bekijk recept