Rundstoofvlees à la Rontje

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het in stukjes gesneden vlees mooi bruin aanbakken in de boter. Kruiden met een weinig zout en royaal met peper. Het vlees uithalen en de 2 grofgesneden uien in hetzelfde bakvet aanfruiten. De fles bier erbij schenken en laten opkoken. Het vlees er terug bijvoegen, samen met het kruidentuiltje, de in plakjes gesneden augurken en de tomatenpuree. Goed roeren tot de puree opgelost is. De verkruimelde bouillonblokjes bijvoegen en roeren. De mosterd erbij doen en roeren. Het deksel op de pot zetten en laten stoven op een middelmatig vuurtje tot het vlees goed gaar is. Het kruidentuiltje uithalen en bestrooien met fijngehakte peterselie. Heel lekker met frieten, kroketjes of puree vermengd met peterselie. TIPS: De vloeistof ( bier, wijn... ) altijd eerst laten opkoken vooraleer je ze bij het vlees voegt, anders krijg je moeilijk gaar vlees. Ik vraag altijd rundstoofvlees van de " aloyeau " aan mijn slager. Dit is ook het deel waar ze de beste rosbief uit snijden. Dit is een recept van Ronny V.

Rundstoofvlees à la Rontje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Stoofvlees met Grimbergen en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees op Provençaalse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma met amandelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpotje met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept