Rijst met ananas en garnalen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Snijd overlangs een dunne plak van de ananas, zodat het vruchtvlees eruitgeschept kan worden en de schil intact blijft. Snijd het vruchtvlees in stukjes en bewaar het sap. Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer en de hakmolen. Hak de koriander, halveer de rode peper, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in ragfijne reepjes. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit olie in een pan, giet het eimengsel erin en bak een goudgele omelet. Schep de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes. Bak de uien, de knoflook en de rode peper in de olie goudbruin en roer de sojasaus en de rijst erdoor. Bak dit circa drie minuten. Voer de stukjes ananas, het ananassap, de garnalen, de cashewnoten en de omeletreepjes toe. Schep het geheel behoedzaam door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep het rijstmengsel in de uitgeholde ananas en garneer met koriander. Zet de ananas op een platte schaal en schep het overgebleven rijstmengsel er eventueel omheen.

Rijst met ananas en garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept