Ravioli speciale

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de pasta. Doe eieren en meel bijelkaar en kneed de boel tot het een elastische substantie wordt. Pak het daarna in met vershoud-folie en laat een uur rusten in de koelkast. Terwijl de pasta rust, maak je de paddenstoelen. Na ze schoongemaakt te hebben, scheur je ze in hapklare brokken en gooi ze bijelkaar in een kom. Smelt een flinke klont boter in een grote bakpan of wok. Doe daarbij een scheut olijfolie met porcini. Gooi dan in één keer alle paddenstoelen erbij. Let wel, het zijn sponzen. Gooi er zonodig nog wat boter bij als de pan te droog lijkt. Laat dit even op een middelhoog vuur aanfruiten. Na 2 minuten de knoflook, tijm, zout, peper en cayenne peper toevoegen. Goed doorelkaar roeren, daarna het vuur hoog zetten. Als de pan goed heet is, de paddenstoelen afblussen met een ruime scheut balsamico azijn. Dit even laten staan, totdat het meeste van de balsamico is verdampt. Haal de paddenstoelen van het vuur en doe ze in de keukenmachine. Doe hierbij de Salsa Tartufata. Hak de paddenstoelen fijn tot een tapenade-achtige structuur. Doe de koksroom in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken. Doe er halverwege een scheutje cognac bij (niet te veel!). Zet ook een grote pan water met de twee boullionblokjes op het vuur voor de pasta. Draai vervolgens de pasta door de machine, tot je 4 stroken pasta hebt van ongeveer 50×10 x 0,1 cm. Bewaar de stroken onder een vochtige theedoek. Per strook de paddenstoelen-tapenade gelijkmatig verdelen: 6 ruime theelepels langs de middenlijn. Maak de ruimte om de tapenade vochtig en vouw de strook in de lengte door midden. Goed om de vulling heen aandrukken, zodat er zo veel mogelijk lucht uit verdwijnt. Snij de ravioli met een kartelwieltje los (langs 3 kanten, dus niet de vouwkant). Herhaal dit totdat de stroken pasta danwel de vulling op is. De ravioli 3 à 4 minuten zachtjes laten koken. Haal ondertussen de room van het vuur. Roer de eendenlever erdoorheen en voeg peterselie, zout, peper, truffelolie en eventueel een scheutje balsamico azijn toe. Als de saus te dik is, kun je dit verdunnen door een klein beetje heet water erdoor te roeren. Giet de ravioli af en doe ze op een warm bord (3 per persoon). Drapeer de saus eroverheen. Garneren met peterselie en truffelolie. Eet smakelijk!

Ravioli speciale is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept