Ratatouilletaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg voor de taartbodem als volgt: - Zeef het meel in een kom en maak hierin een kuiltje - Verkruimel de gist in het kuiltje en voeg een beetje lauwe melk toe - Laat dit ca. 15 minuten rusten op kamertemperatuur Smelt de boter in de melk en meng dit met het meel en de gist - Maak er een deegbal van en laat dit ca. 45 minuten rusten Verwarm de oven voor op 200°C Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes Verhit de olie en bak de ham en olijven Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg Voeg het ratatouillemengsel toe Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen. *Verse gist of instantgist? In plaats van verse gist kan ook instantgist worden gebruikt. 20 gram verse gist komt overeen met 2,5 theelepel (9,5 gram) verse instantgist. Instantgist kan (eenmaal geopend) niet worden bewaard. Meng de instantgist eerst wel goed door het meel voordat de lauwe melk of het water wordt toegevoegd. Bakkersgist is verkrijgbaar bij de echte bakker en soms ook bij natuurvoedingswinkels. Het is twee weken houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard.

Ratatouilletaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept